25.3.2021. 19:48:00   
U subotu, 27. ožujka, kreće dvodnevna jedriličarska regata u Zadru

Slika: D-Marin Borik

D-Marin Borik i Jedriličarski klub Uskok ovog će vikenda ugostiti prvu ovogodišnju regatu Prvenstva Hrvatske po ORC-u. Regata počinje u subotu u 12 sati, a desetak posada će odmjeriti snage u prekrasnom Zadarskom kanalu. 

Epidemiološka situacija poremetila je planove organizatorima koji se nadaju kako će se ove godine ipak jedriti češće nego što je to bio slučaj prošle. Prva ovogodišnja regata jedrit će se dva dana, a najbolji će biti proglašeni u nedjelju 28. ožujka nakon povratka s mora.

D-Marin je dosad bio sponzor i domaćin niza međunarodnih natjecanja, uključujući i prestižne regate u klasi TP52, kao i regate u klasama Farr 40 te Melges 24 i 32. Prošle je godine u studenom D-Marin Mandalina ugostila posljednju ORC regatu Prvenstva Hrvatske koja je organizirana u suradnji s Jedriličarskim klubom Val.

ORC International se u Hrvatskoj primjenjuje više od dvadeset godina, a riječ je o sustavu premjeravanja po kojem se održavaju svjetska i europska prvenstva. Zahvaljujući sustavu preusmjeravanja, različite se jedrilice izjednačavaju te se posadama omogućuje izjednačeno natjecanje, bez obzira na vrstu i veličinu jedrilice. 

D-Marin je kroz sponzorstva promiče jedriličarski sport i rekreacijski jahting, ali i odredišta u kojima se natjecanja održavaju smatrajući kako je to od iznimne važnosti za smještanje Hrvatske kao jednog od najljepših odredišta za jedrenje u Europi. 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr