29.3.2021. 11:49:00   
Održana je prva ovogodišnja regata Prvenstva Hrvatske po ORC-u

Najbolja je bila jedriličarska ekipa X-Cite

Ovog vikenda održana je prva ovogodišnja regata Prvenstva Hrvatske po ORC-u u organizaciji Jedriličarskog kluba Uskok i D-Marin Borik, a pobjedu je odnijela jedriličarska ekipa X-Cite. Drugo mjesto osvojila je ekipa Mareusa, a treće jedna od najnovijih posada u Kupu, ona jedrilice Filip. 

Na regati je sudjelovalo 10 posada koje su odmjerile snage u prekrasnom Zadarskom otočju. Prvi dan regate jedrilo se po jugu i iako nije bilo jednostavno svladati vjetar, jedriličari su se uspješno izborili s velikim izazovom. U nedjelju se pak odjedrio samo navigacijski plov jer je vjetar bio vrlo lagan. Krenulo je s nekoliko čvorova iz južnih smjerova, da bi pojačao na oko 9 do 10 čvorova, a u drugom dijelu čak i okrenuo na maestral. 

"Iznimno nas veseli što smo ponovno na vrhu ORC Kupa Hrvatske. Uživali smo u regati, natjecanje je bilo zaista napeto jer ima puno odličnih jedriličarskih ekipa, a ORC Kup Hrvatske smatramo jednim od najboljih naših natjecanja krstaša te se svake godine rado odazovemo" , istaknuli su iz pobjedničke ekipe X-Cite. 

Osim pobjednika, i ostale natjecateljske ekipe na regati su se složile kako je početak sezone 2021. godine bio odličan. Svi su timovi najavili i svoj dolazak na iduću regatu za CRO ORC D-Marin Kup koji se održava u D-Marin Mandalini i šibenskom akvatoriju 1. i 2. svibnja.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr