1.4.2021. 17:10:00   
Ministrica Brnjac o razvoju i promociji ruralnog turizma

Slika: MINTS

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac održala je danas radni sastanak s Aleksandrom Kuratko Pani, voditeljicom Udruge ruralnog turizma Hrvatske na temu važnosti ovog oblika turizma u cjelokupnoj turističkoj ponudi Hrvatske te nadolazeće promotivne kampanje ruralnog turizma.

„Ruralnim turizmom u Hrvatskoj bavi se oko tisuću poljoprivrednih gospodarstava. Promocijom i daljnjim razvojem ruralnog turizma naglasak stavljamo na održivost hrvatske turističke ponude što ćemo adresirati i kroz Strategiju razvoja održivog turizma do 2030. godine" - istaknula je ministrica Brnjac

Udruga ruralnog turizma Hrvatske okuplja poljoprivredna gospodarstva koja se bave turizmom iz cijele Hrvatske te je krajem 2020. godine potaknula provođenje promotivne kampanje u cilju oporavka turizma u seoskim područjima što je Ministarstvo turizma i sporta podržalo. 

„Ruralni turizam, a osobito seoski putem kojega domaći poljoprivredni proizvođači plasiraju vlastite poljoprivredne proizvode i poljoprivredne proizvode s okolnih gospodarstava svojim gostima, iznimno je važan za opstojnost turizma i sela u kontinentalnim dijelovima Hrvatske. Posebno nas veseli suradnja i uključivanje sadržaja obiteljskog smještaja, pustolovnog i kulturnog turizma jer kontinent zaista ima mnogo toga ponuditi" - naglasila je Kuratko Pani.  

Promotivna kampanja zamišljena je kao početak organizirane i dugoročne promocije ruralnog turizma, a trebala bi započeti u drugoj polovici mjeseca travnja na domaćem tržištu. „Prvi puta u povijesti namjeravamo provesti nacionalnu promotivnu kampanju o ruralnom turizmu s ciljem poticanja domaćih turista na posjet ovim područjima. Domaći proizvodi i zdrava hrana, boravak na svježem zraku i u prirodi te rekreacija ono su što nam svima ovih dana treba" - dodala je Brnjac.

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr