9.4.2021. 0:01:00   
Život bez muke i nereda

Slikao: Željko Marušić

Jeste li se sjetili kupiti jeftinu plastičnu foliju i njome zaštititi radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati? Kad završite jednostavno je skinete zajedno s prljavštinom.

 

Ove savjete sačuvajte, ne samo u glavi, jer će vam olakšati život:

- Prljave kuhinjske spužve stavite u stroj za pranje posuđa, na gornju rešetku. Bit će kao nove.

- Prilikom pranja povrća (pogotovo kod listova špinata ili salate) ili voća, napunite sudoper hladnom vodom i dodajte malo praška za pecivo. Lagano miješajte povrće po vodi i pustite da se namače neke tri minute i tada isperite. Tim postupkom, sva je prljavština pala na dno sudopera. Ponovno isperite i poslužite.

- Kupite jeftinu plastičnu foliju i zaštitite radnu površinu prilikom rada za koji smatrate da će je dosta zaprljati. Kad završite jednostavno je skinete zajedno s prljavštinom.

- Kako spriječiti da se papirnati ručnici ne odmotaju tijekom putovanja ili kampiranja? Uzmite plastičnu dvolitrenu bocu i dobro je isperite. Odsijecite gornji dio i dno, te zarežite preko sredine. Sada ćete jednostavno moći omotati tu bocu oko role papira i tako ju zaštititi.

- Kako napraviti voćnu salatu u torbi? Dodajte konzervu voćnog koktela, konzervu komadića ananasa, šalicu kokosova oraha, čašicu instant pudinga od vanilije i bananu u deblju plastičnu vrećicu koju dobro zatvorite. Malo je protresite i poslužite. Salate će biti još bolja ukoliko je rashlađena.

- Uklonite ostatke hranu s posude u kojoj ste radili složenac, napunite je kipućom vodom i umiješajte 3 jušne žlice soli ili sode bikarbone. Pustite da se voda ohladi i tada operite kao obično.

- Kako biste napravili punjena jaja bez velikog nereda, kuhane žumanjke stavite u plastičnu vrećicu za zamrzavanje i dodajte sve sastojke. Zatvorite vrećicu i dobro izmiješajte sastojke unutra. Odrežite na jednom vrhu malu rupicu i punite bjelanjke. Na kraju vrećicu jednostavno bacite. 

 

Copyright (c) Turistplus
www.turistplus.hr